L
LUC PILATE
08 jun. 2022

dode bomen bosrand Elysia

Wijk aan het woord, ons gesprek d.d. 05/06 samen met : Koen Metsu (burgermeester), Koen Michiels en Lawrence Vancrayenest. (schepenen) Op jullie vraag herhaal ik graag onze gesprekspunten.

  • Bostulpen : Wij vermoeden dat deze zeldzame bloemsoort, de “bostulp” aan het verdwijnen is. Mogelijke oorzaak : veel wildgroei, vooral netels Overhangende dode bomen en takken, deze ontnemen het zonlicht voor vele planten waaronder de bostulp.

  • Opfrissen van de bosrand, vooral ter hoogte van het Elysia park. De vele dode bomen ontnemen ons het mooie uitzicht, Deze dode bomen dreigen om te vallen en vormen zo een onveiligheid voor de vele fietsers en wandelaars op het “bostulpenpad”.

  • De noodzakelijke verlenging van de verlichting op het bostulpenpad. Bij duisternis geeft dit een onveiligheid voor de vele fietsers en wandelaars. Dit pad wordt heel veel gebruikt door schoolgaande jeugd en/of door begeleidende ouders.

  • Het “vlonderpad” : Een verbinden of verlengen van dit houten – verhoogde wandelpad is nodig, om onwetende wandelaars niet voor verrassingen te laten komen staan (vooral bij regenweer). Een paar verbredingen van dit pad, is nodig, om het kruisen van wandelaars met buggy of rollator mogelijk te maken.

  • Het park Hof Ter Linden : dit park zou beter toegankelijk gemaakt kunnen worden door het plaatsen van bruggetjes over enkele beekjes of kanaaltjes.

Onze dank voor dit positief gesprek met burgermeester en schepenen, en wij hopen dat met onze vragen en wensen rekening gehouden zal worden, zodat dit voor ons en de vele wandelaars en fietsers een verbetering mag geven.

Vriendelijk groeten

Pilate Luk - Borremans Christine Bewoners van het Elysia Park , Prins Boudewijnlaan 265 E bus 202.

100%
0%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Edegem Centrum aan het woord

Heb jij een suggestie voor de wijk Edegem Centrum? Een voorstel waar heel de buurt blij van wordt? Of een idee om samen met je buren iets te realiseren? Dan ben je hier op de juiste plaats! Noteer je ingeving hieronder. Je buren kunnen reageren op je…

Lees meer
arrow_upward