Gabry Kuijten
Gabry Kuijten
25 mei 2022

Oplossing voor de plantsoenen op straathoeken

Enkele jaren geleden werden vele stukken groen in de wijk mooi ingericht met bloemen en planten. De meeste daarvan zijn ondertussen verwilderd en overwoekerd met onkruid, wat niet alleen minder mooi is, maar ook de verkeersveiligheid beinvloed omdat de planten zo hoog groeien dat het bij afslaan/oversteken moeilijk is het verkeer in kruisende straten te zien. Ik heb al eens bij de gemeente geinformeerd, maar blijkbaar hebben die geen mensen/middelen om het opgelost te krijgen. Hoewel ik nog steeds vind dat het een taak van de gemeente is, denk ik dat we misschien wel (al dan niet tijdelijk) daar als buurtbewoners iets aan kunnen doen. Misschien kunnen mensen die dat willen een plantsoen "adopteren" en er iets moois van maken. Als inidvidu, gezin, of met verschillende buren samen. Dat kan zijn met simpele grondbedekkers, bloemen of struikjes, of waarom niet, een groentetuintje. Je zou een soort overeenkomst moeten afsluiten dat je echt een engagement aangaat voor bv. minstens 1-2 jaar om het netjes te houden, en ws zal er af en toe iemand van de gemeente moeten komen inspecteren ofzo. Details nader uit te werken uiteraard.

Zo zien de groene stukken er weer mooier uit, én kunnen mensen die dat willen toegang hebben tot een stukje (extra) grond om iets moois mee te doen.

100%
0%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Molenveld aan het woord

Heb jij een suggestie voor de wijk Molenveld? Een voorstel waar heel de buurt blij van wordt? Of een idee om samen met je buren iets te realiseren? Dan ben je hier op de juiste plaats! Noteer je ingeving hieronder. Je buren kunnen reageren op je idee…

Lees meer
arrow_upward