Oproep door Lokaal bestuur Edegem

Oproep: Het inleefhuis zoekt begeleiders

Steeds meer jongeren krijgen op 18-jarige leeftijd te maken met schulden, een lastige start van je zelfstandig leven. Meer jonge cliënten komen bij OCMW’s aankloppen voor begeleiding in financiële keuzes. (Anderstalige) nieuwkomers zijn zich niet altijd even goed bewust van de kost van het dagelijks leven in ons land.

Om deze reden is er een preventieve actie in het leven geroepen

in de vorm van een fysiek inleefhuis. Het inleefhuis is een

nagebouwd huis waar jongeren en (anderstalige) nieuwkomers bewust worden gemaakt van wat alleen wonen en wonen in België kost.

Bezoekers worden hier doorheen de kamers rondgeleid en krijgen informatie over hoe goed om te gaan met je budget. Zo zal het in de keuken o.m. gaan over budgetvriendelijk winkelen en in de slaapkamer over tweedehandskledij. Vrijwilligers begeleiden jongeren en (anderstalige) nieuwkomers doorheen het huis waar ze kennis kunnen maken met verschillende zaken van het zelfstandige leven.

Voel jij je geroepen om jongeren en (anderstalige) nieuwkomers te leren omgaan met budgetten? Er worden nog verschillende vrijwilligers gezocht die rondleidingen kunnen geven aan groepen jongeren.

Zo word je vrijwilliger: Neem contact op met vrijwilligers@mortsel.be en noteer de nodige data alvast in je agenda! Het inleefhuis gaat door van 6 tot en met 24 maart 2023 in het JOC, Lusthovenlaan 10 in Mortsel. In januari of februari zal er een korte opleiding gegeven worden aan de vrijwilligers om hen klaar te stomen voor de rondleidingen. Er wordt een try-out georganiseerd op 3 maart 2023 zodat wie wil al eens kan oefenen!

Startdatum 25 oktober 2022
Einddatum 11 november 2022
3 vragen - De enquête is anoniem

De oproep is gesloten

Het is helaas niet langer mogelijk om deel te nemen aan de oproep.

4 deelnemers
arrow_upward